Ací, per recordar Estellés

A l’Espai VilaWeb del carrer de Ferlandina de Barcelona, ahir a la vesprada, va tenir lloc un recital d’homenatge al poeta valencià amb la participació espontània i entusiasta de persones que vam llegir alguns poemes. Jo no portava res preparat, tot i que vaig acudir amb tot l’interés del món per l’acte, i també amb la curiositat de veure els nous espais de Vilaweb al Raval. Però, durant l’emotiu acte, Vicent Partal ens va oferir el seu Llibre de meravelles, comprat a Bétera l’any 1976, si no recorde malament. Sense res decidit encara, el vaig fullejar. [+]

El vaig obrir pel mig, vaig passar quatre pàgines cap endavant i unes quantes més cap endarrere, i vaig veure la paraula Ausàs March. Vaig aturar el pas aleatori de les pàgines i vaig redescobrir el poema “Ací”, a través del qual Estellés reivindica Ausiàs March i parla de València, Beniarjó, Gandia… Va ser casual i màgic, perquè ni recordava aquell poema tan saforenc, ni tenia intenció de recitar.

D’aquesta manera, vaig participar en la Festa Estellés de Vilaweb, una celebració que s’insipira en el ‘Burns Supper’ escocès, que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns. Avui, coincidint amb el dia del naixement del poeta, a una vintena de poblacions valencianes, es celebrarà la Festa Estellés amb sopars i recitals populars repartits per tot el territori.

Aixì no s’acabarà ací, perquè a Barcelona la Festa Estellés tindrà continuació amb el sopar que organitza l’Espai País Valèncià el proper divendres, vespra de la diada de l’11 de Setembre.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *