Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

14 de juliol de 2010
0 comentaris

Decisions valentes per ser feliços

Cada dia, a cada moment, prenem decisions individuals i col·lectives de tot tipus que ens marcaran per sempre. Estudiar això o allò, canviar de feina, viure ací o allà, tenir un fill, són decisions individuals que tothom pren tard o d’hora. Les col·lectives són les que prenen les famílies reunides, les comunitats de veïns, les organitzacions polítiques, els parlaments o els governs d’un país.  El procés mental que intervé en aquest comportament el trobareu molt ben explicat a 10-10-10. Una fórmula que et canviarà la vida’ (Ara Llibres, 2010). [+]

Situada entre l’autoajuda personal i l’assaig sobre els valors, l’autora nord-americana Suzy Welch planteja que abans de prendre una decisió, cal pensar quines conseqüències tindrà al cap de 10 minuts, 10 mesos i 10 anys. El llibre està farcit d’exemples de situacions crítiques, moments delicats, que pot haver viscut qualsevol persona a la feina, en una relació de parella, amb els fills o les amistats. Però, més enllà dels exemples, posa de manifest la importància de valorar a curt, mitjà i llarg termini les decisions transcendents que prenem a la vida. El més important sempre és saber fer-se la pregunta adequada per a resoldre les situacions que volem afrontar.

Aquest dissabte passat, 10 de juliol, la manifestació de Barcelona, convocada amb el lema “Som una nació. Nosaltres decidim“, és un exemple d’aquest fet inherent, a les societats democràtiques, de preguntar-se coses i intentar respondre-les. I, tot i que aquest llibre no parla del dret a decidir, ara em serveix per entendre el posicionament d’uns i altres, abans i després de la manifestació. I que les decisions que prendran els responsables polítics tindran conseqüències en pocs mesos. I que les decisions col·lectives que es prendran els propers dies també desencadenaran situacions diferents en el futur.

Davant això, la Suzy Welch defensa en el seu llibre que cal ser valents i prendre decisions valentes, i que aquestes poden ser dures i difícils de pair al principi, però, són les que ens faran sentir més feliços al cap dels anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!