Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

29 de març de 2010
0 comentaris

Brots i rebrots per molts anys a Rafelcofer

L’activitat feisbuquera de la gent de Rafelcofer és creativa i està totalment desfermada. Sobre aquest poble saforenc d’uns 1.500 habitants trobareu de tot al Facebook. Actualment, sense cap mena de dubte, el més espectacular de tots els clubs de fans que s’ha creat és: “Senyores que van al Festival de Poesia de Rafelcofer a menjar ametlles“. I és que beure mistel·la i menjar ametlles a l’auditori coferer ja s’ha convertit en sinònim de poesia i poetes. [+]

Convocat a través del Facebook i del bando del poble, dissabte passat es va celebrar el IV Festival de Poesia de Rafelcofer. Ja en van quatre! Una cita que cal reconèixer que no seria possible sense la creativitat de Maria Alcaraz i la dedicació entusiasta de la gent de l’Associació Cultural el Rebrot que, no sé com, continuen confiant-me la presentació de l’esdeveniment.

Amb aquest festival Rafelcofer se suma al Dia Internacional de la Poesia. Una celebració que a la Safor i el País Valencià té caracterísques pròpies de llengua i cultura. I, d’aquesta manera, bevent mistel·la de temporada i menjant ametlles de la terra, amb la complicitat dels poetes i artistes convidats i del públic assistent, homenatgem la poesia, posant de manifest els lligams culturals i lingüístics que compartim amb la resta de territoris que parlen aquesta mateixa llengua, obrint-nos al món amb tots els sentits distrets.

Un any més, el cartell no podia ser més ambiciós, amb el recital del reconegut poeta valencià Antoni Defez; l’esplèndit espectacle “Veus creuades” d’Oriol Ponsatí-Murlà i Dimas Montiel; el tast intens, com els que ja ens té acostumats Maria Cabrera, del seu nou poemari La matinada clara. I la sorpresa, àmpliament ovacionada, de la veu del dolçainer, cantaor d’albaes, músic popular i amic de la terra, Vicent Pardo, i del piano del músic de Sollana, Roger Espuig, que van interpretar “Veles e Vents” d’Ausiàs March.

Després de tot això encara vam constatar l’alt nivell que està adquirint el concurs de Minipoesia. I, per acabar, ens vam encoratjar tots plegats a tornar a rebrotar l’any que ve més amunt i amb més força.

Foto: Zabalo Borràs

Més fotos del IV Festival de Poesia de Rafelcofer [+]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!