Cavall de bastos

Repartint bastó: El bloq de Francesc Miralles

15 de novembre de 2010
Sense categoria
1 comentari

Un Cotino per reunir-los a tots

Sembla que Juan Cotino ha fet allò que semblava impossible:  reunir en un sol acte i, sobretot, una sola foto, a les joves promeses i no tan promeses de l’òrbita del PP local, destinats a dirigir el partit després del maig atès que Moragues i els seus regidors ja són morts vivents més que altra cosa.

A la dreta, Oscar Antón, recentment expulsat de Nueva Jávea acusat de portar endavant negociacions opaques amb el PP. Óscar, un xic elegant i amable amb el pèl ben fet i coneixement d’idiomes, és
advocat i home de confiança de la immobiliària La Nao, propietat de José Ribes, prohom de la
dreta local vinculat a l’Opus Dei i, com no, al PP. Sona fortament com a alcaldable per a estes eleccions i qui sap per a que més amb el temps.

A la seua dreta, José Font, responsable del sector jove i renovador del PP local. Mostra un perfil marcadament ideològic en línia Esperanza Aguirre. A les eleccions internes va arribar a un acord per anar conjuntament amb els pachanquistes, partidaris de l’històric Juan Crisóstomo Pachanca, ja candidat el 1979) i van perdre per pocs vots. És la posició de José Font indicativa d’un canvi de posició?

Potser ho és més si ens fixem en l’altre extrem, a l’esquerra del tot, on trobem a Juan Luis Cardona. Expresident de l’associació de comerciants del centre i conegut empresari a més de nebot de Pachanca, semblava destinat a ser alcaldable si el seu oncle conqueria el poder dins del partit. Actualment presideix l’associació política Xàbia Millora, que organitza conferències i congressos i planteja de presentar-se a l’Ajuntament en solitari.

El meu pronòstic personal- i m’encantaria equivocar-me- és que al remat i per al mes de maig aniran tots junts a les eleccions sota la marca PP. L’enfrontament, la parauleria i les picabaralles dels últims mesos acabaran en una solució de compromís: ells a l’hora de la veritat i quan hi ha possibilitat de tocar poder saben entendre’s al voltant del que els uneix i obviar allò que els separa.

Aprendrà l’esquerra local- si és que encara existeix- esta lliçó algun dia?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!