Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

16 de juliol de 2015
6 comentaris

Votaré la llista de la independència, la llista CUP – Crida Constituent.

Els membres civils de la llista del president passen a ser militants i no a l’inrevés. Ni Mas ni Junqueras passen a ser civils perquè no ocupen els primers llocs. Muriel Casals com Carme Forcadell passen de ser “civils” a ser militants i Raul Romeva, el número u de la llista, és simplement un polític que ha canviat de partit.

La llista unitària de CiE. Serà aquesta la llista del TTIP i del deute il·legítim? Em penso que sí. Com està demostrant Grècia, ser un estat dins la UE no vol dir ser un estat independent.

Si es tracta de seguir el procés independentista conforme al criteris del Llibre blanc de la Transició Nacional de Catalunya del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) no anirem per bon camí. Segons tàcitament ens exposa el llibre, es tractaria de continuar (apel·lant al principi de seguretat jurídica), en la UE, l’OTAN, l’FMI, etc. Es a dir, sota la mateixa ideologia conservadora de submissió als poders d’explotació tardocapitalistes.

Independència de l’estat espanyol sí, però també sobirania econòmica, militar, justícia social i llibertats democràtiques per al 99% de la població.Per  posar en qüestió l’ordre polític i econòmic dominant i poder triar la forma de ser al món, votaré la llista de la independència, la llista CUP – Crida Constituent.

CUP - Crida Constituent.
CUP – Crida Constituent.
  1. Mirant-m’ho des de fora, i allunyat de la brega política, veig que a les properes eleccions autonòmiques del 27S [?] s’hi presentaràn dues llistes electorals que són partidaries de la independència de Catalunya. Dir, ara i sense conèixer el programa electoral de cap d’elles, que una és més independentista que l’altra crec que no és del tot correcte.

    Atentament

    1. La raó per la que considero l’una més independentista que l’altra, JRR Riudoms, ésta en el text: independència de l’estat espanyol sí, però també sobirania econòmica, militar, justícia social i llibertats democràtiques per al 99% de la població.

    2. No he llegit encara cap proposta electoral d’ambdues llistes electorals, pel que trobo agoserat triar ara una o altra. Cert que per les xarxes corren nombrossos documents i escrits d’entitats, organitzacions i persones d’una i altra llista (de les quals d’una -la de la CUP-Crida Constituent- no en sabem res de la seva composició). Però aquests escrits, un al costat de l’altre, són un garbuix d’idees sovint incoherents les unes amb les altres. malgrat tinguin un mateix origen.
      A vegades, també passa que qui més s’omple la boca de justícia social, solidaritat, llibertat i altres proclames semblants, són qui un cop al poder fan el contrari de la predica (i altres no esperan a “tocar” poder per a comportar-se com autèntics autoritaris escapçadors de llibertats vàries).

      Respecte a “la sobirania econòmica, militar, justícia social i llibertats democràtiques per al 99% de la població”, jo sóc partidari que el 99% es converteixi en el 100% de la població.
      Si en una [hipotètica] societat lliure i feliç hi ha un 1% de la ciutadania que no té dret a gaudir de la llibertat i felicitat, poc lliure i feliç es podrà adjectivar aquesta societat!

      Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!