Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

11 de gener de 2018
10 comentaris

República de Catalunya capital Perpinyà.

Per ser governada, Catalunya no pot acceptar el cop d’estat d’Espanya i simplement administrar la Generalitat lligada de mans sota el 155.

Una vegada constituït el parlament, hi ha l’opció de crear l’Assemblea de Càrrecs Electes amb una majoria més que suficient, entre 70 i 78 diputats, que en reunió solemne a Perpiyà, amb la seva presència física sense riscos, investeixi  Carles Puigdemont President de la República.

Una de les primeres mesures republicanes seria la institució de la capital itinerant de la república democràtica i Perpinyà com a Primera Capital de la República. A partir d’aquí el President formaria el Govern de Perpinyà.

D’aquesta manera es donaria resposta a una doble realitat: un Govern i un Parlament de la Generalitat de l’Autonomia de Catalunya operativa a Barcelona en els assumptes de Catalunya dins Espanya fins que sigui necessari i un veritable govern i una Assemblea de Càrrecs Electes de la República de Catalunya operativa a Perpinyà en els assumptes d’estat d’abast internacional, europeu i mundial.

Perpinyà. Palau dels Reis de Mallorca. Façana de ponent.
    1. Si us plau, L’expressió ” de cos present” té un sentit molt concret. Que no fa al cas. Es suficient “amb la presencia” o ambla presencia física de…

  1. Bon dia. També donava voltes a una idea semblant. Al capdavall, per quin motiu hauríem de seguir les normes d’un estat, si ni el mateix estat les observa? Fem la parafernàlia que els deixi satisfets i, alhora, governem-nos, fem república.
    Per cert, rec que l’Assemblea de Càrrecs Electes hauria d’incloure altres càrrecs, ja sigui senadors, diputats a Madrid, eurodiputats, alcaldes i regidors. Què us en sembla?

  2. Hi ha la possibilitat de què renunciïn a l’acta els empresonats i exiliats, que corri la llista –així no perdem escons–, s’elegeix el President d’entre els diputats presents –no es força el reglament i es conjura el recurs–, el President nomena en Puigdemont Conseller Primer i restitueix la resta de consellers en el càrrec que ocupaven –no cal que siguin diputats– i tot seguit se celebren les reunions del Consell a Brussel•les, Perpinyà o Moscou (que seria divertit també).

  3. Aviam, el que proposeu ja s’està fent. Perpinyà tenia o -crec encara té- la capitalitat de l’euroregió junt a Barcelona que als darrers mesos hi havien rebut el relleu des de Tolosa. Encara puc recordar les declaracions de membres del partit regionalista català a França, dient pestes de Puigdemont i un parell de mesos després haver-se d’empassar les seues pròpies paraules amb la flamant seu de Catalunya a Perpinyà com a capital de l’euroregió. Perpinyà és catalana però també és a França i, per tant, l’única república que hi ha és la francesa. Podeu cercar noms i pegar-li les voltes que vulgueu però sense el reconeixement d’Espanya, a França només hi haurà una delegació d’un organisme privat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!