Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

5 de novembre de 2015
0 comentaris

Proposta de resolució al Parlament de Catalunya del 27 d’octubre de 2015

Aquesta proposta de resolució ha revolucionat el panorama polític català i mobilitzat tots els aparells de l’Estat espanyol.

Què és una proposta de resolució? Segons el Glossari del Parlament de Catalunya, una

proposta de resolució

és el procediment més usual per a adoptar una resolució del Parlament. Es tramita fins a la seva conclusió normalment en la comissió permanent legislativa que correspongui per la matèria, però també es pot cloure en altres comissions i en el Ple. Vegeu «resolució».

I què és doncs,  una resolució?

és una declaració per la qual el Parlament manifesta una opinió o una voluntat, proposa actuacions o dóna suport a algú. Una resolució pot adreçar-se al Govern, als ciutadans, als mitjans de comunicació o al mateix Parlament. No és un text normatiu i, per tant, no té la força vinculant de la llei, però sí força de compromís polític.

Aquesta proposta de resolució PdR 27-10-2015 de Junts pel Sí i la CUP no és més que la materialització, ara en l’àmbit parlamentari, de les opinions i voluntats manifestades en campanya per les candidatures electorals que li donen suport i no té “força vinculant de llei”. Expressa unes intencions i propostes d’acció parlamentària però la resolució no és cap “text normatiu”. Si aquesta proposta de resolució resultara aprovada, no es tractaria, per tant, d’una Declaració d’Independència com han manifestat alguns il·lusionats i uns altres molests. Seria simplement un avís, un anunci, una declaració de principis lleial i sincera a tota la societat .

Parlem
Parlem

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!