Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

28 d'octubre de 2014
0 comentaris

Per la República Valenciana d’Oriola a Vinaròs.

Aquest llibre de Víctor Baeta i Subias, Per la República Valenciana d’Oriola a Vinaròs, editat per Llibres de l’Índex, 2014 és la suma del relat d’accions polítiques personals des de l’Associació Cultural i Republicana Constantí Llombart o des de partits i plataformes com República Valenciana Partit Valencianista Europeu o la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR).

Per la República Valenciana, d'Oriola a Vinaròs
Per la República Valenciana, d’Oriola a Vinaròs. Víctor Baeta i Subias.

Aquest treball és el compendi de cròniques, novel·la, memòries, documentació històrica o teoria política, el testimoni necessari del moviment republicà valencià en la definició del subjecte de la sobirania popular valenciana, de països catalans o espanyola.

En el període retratat en el llibre, fins l’any 2011, no eren tant evidents dos arguments que en la lluita política de Víctor Baeta són fonamentals, i que a Catalunya en l’ 2014  es mostra de forma aclaparadora:

1r.- L’enemic és aquest sistema dinàstic heretat de la dictadura franquista corrupte i sense divisió de poders que utilitza estratègicament  els aparells de l’Estat espanyol a fi de que res no canviï en el sistema d’explotació de la casta espanyola dins el sistema d’explotació europeu i global.

2n.- El subjecte de sobirania ha de ser el poble català i el poble valencià, no mai l’aparell de poder espanyol borbònic. Cal recuperar les llibertats polítiques perdudes amb la Guerra de Successió i més enllà a fi d’assolir la plena independència nacional en el concert mundial.

L’element personal i subjectiu dominant en el conjunt de l’obra no és obstacle per a que els fonaments històrics, l’ideari i la proposta política queden perfectament establertes de principi a fi en els successius documents aportats.

Ara tenim a Víctor Baeta ficat a fons en una altra República Valenciana:

“La República Valenciana, cau d’encontre”, local d’actuacions, restaurant mediterrani, en Carrer Reverendo José María Pinazo, 3, 46020 Valencia.

La República Valenciana cau d'encontre
La República Valenciana cau d’encontre

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!