Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

22 de maig de 2013
0 comentaris

Nacionalisme essencialista versus independentisme valencià.

El nacionalisme essencialista considera el fet nacional al marge de la història, donant a la nació una existència prèvia a la seva constitució. La realitat econòmica i social, l’existència de classes  i la lluita de classes com a motor de la història són relativitzades per una idea de nació conservadora que intenta integrar la idea de  poble i nació deixant de banda aquests fets. Ens trobem, doncs, amb un esperit que articula la seva història al voltant de moments sublims i de la figura de l’heroi alliberador o de l’heroi fundador (com en el cas del País Valencià pot ser Jaume I el Conqueridor). La nació existeix “per se” independentment de la voluntat dels seus ciutadans. Es manifesta com a regionalisme, autonomisme o federalisme quant a forma de sometiment a l’estat dominant.

Nacionalisme essencialista versus independentisme valencià.
Nacionalisme essencialista versus independentisme valencià.

L’independentisme, SI Castelló.

Fins ara mai una força política ni s’ha presentat a les Corts Valencianes ni ha treballat des de les institucions valencianes amb l’objectiu prioritari de la independència.

Solidaritat per la Independència Castelló som un moviment independentista, transversal, progressista, democràtic, que té per objectius:

1 – Que els Països Catalans esdevinguin Estat d’Europa a través de la declaració d’independència des del les Corts Valencianes i l’extensió progressiva de la independència al conjunt dels Països Catalans.

2 – La defensa del benestar, l’economia, el medi ambient, el territori i els interessos dels ciutadans castellonencs i valencians.

3 – La regeneració democràtica i la participació de la ciutadania en la política i les institucions.

 

Solidaritat per la Independència Castelló forma part de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i està constituïda pels adherits de Castelló de SI País Valencià.

Ha quedat demostrat amb escreix que és impossible que el País Valencià avanci des de l’autonomisme dins d’Espanya.

Solidaritat Catalana per la Independència ha aportat a l’independentisme una nova estratègia per aconseguir la independència. Aquesta estratègia consisteix en no col·laborar amb l’autonomisme i marcar una agenda independentista des del primer moment, que condicioni el debat polític i que:

1 – Faci aflorar la contradicció d’interessos entre Espanya i el País Valencià amb la situació d’espoli fiscal que patim, com ara mostren l’estudi del professor Celestí Gimeno (castellonenc) “L’espoli fiscal del País Valencià” Ediciones de la Tempestad, SL, 2007 Llibres de l’Índex Barcelona, o també les últimes balances fiscals publicades per Espanya.

2 – Faci evidenciar que és la independència la forma d’evitar definitivament les agressions de l’Estat espanyol a la llengua i cultura. En un estat independent és com podem exercir el nostre dret a veure TV3 i una televisió pròpia de qualitat, a l’ensenyament en valencià, a la llengua i cultura pròpies en situació de normalitat, etc.

Solidaritat per la Independència Castelló planteja iniciar el debat independentista a les comarques de Castelló i participar en la dinàmica social i mobilitzacions, alhora que consolidar una militància activa disposada a accedir a les institucions de govern amb la voluntat de construir la majoria social per la declaració d’independència.

Mapa de les repúbliques dels Països Catalans
Mapa de les repúbliques dels Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!