Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

21 d'abril de 2017
0 comentaris

L’idealisme religiós. Fe i jihad.

La causa ideològica fonamental de la guerra és l’idealisme religiós: l’acceptació de la idea que el coneixement pot ser adquirit per mitjans no sensorials o mitjans no racionals, com són la fe, la revelació, la percepció extrasensorial, la intuïció, o qualsevol altra forma de “saber”.

Per exemple, els règims islàmics i grups jihadistes estan lliurant una guerra contra la civilització occidental perquè tenen fe en l’existència de “Al·là” i en la veritat i la moralitat dels manaments bíblics d’Al·là que incita els musulmans a convertir o matar infidels. Manaments com ara “Lluitar i matar infidels allà on siguin, prendre captius, assetjar-los, estan a l’aguait i emboscar-los utilitzant totes les estratagemes de la guerra “(Alcorà 9: 5); i “Lluita contra ells fins que tota l’oposició acabi i tots es sotmetin a Al·là” (8:39); etc.

Per què els musulmans creuen que Al·là existeix, que les escriptures islàmiques transmeten la seva voluntat, i que moralment han d’obeir a la seva voluntat? Ells ho creuen perquè accepten la idea que el coneixement pot ser adquirit per mitjans que no són ni sensorials ni racionals, com és la fe, un do diví atorgat per Al·là a cadascun dels elegits. I ho creuen perquè ells han estat triats per Al·là i estan il·luminats per aquesta gràcia divina que els uneix a la deitat  i per això tenen fe.

Per què els musulmans seriosos no poden ser apartats de forma raonada d’aquesta bogeria?

La causa és que acceptar idees sobre la fe és rebutjar la raó. Si una persona pot “saber” a través de mitjans no sensorials, no racionals, no té la necessitat del sentit comú, raonar o enraonar. Ell només “sap” per la fe que Al·là li ha donat. D’altra banda, en la premissa que la fe és un mitjà de coneixement, no pot estar equivocat: si la seva fe li diu que les alternatives són o convertir o matar els infidels, llavors ell “sap” que això és el que hauria de fer.

Quina és la teva jihad?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!