Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

21 d'abril de 2015
0 comentaris

Introducció a la història dels Països Catalans.

La lectura de la “Introducció a la història dels Països Catalans”, ha estat prou intensa. El llibre d’Albert Botran i Pahissa, Carles Castellanos i Llorens i Lluís Sales i Favà (Edicions del 1979, Barcelona 2014), ens dona una visió panoràmica de la història de la nació i carrega substancialment en el segle XX i XXI, al quals dedica la meitat del relat.

Al final podem concloure quins elements ens uneix com a nació catalana i quins factors ens diferencien a conseqüència del devenir, als diferents Països Catalans. Protagonisme històric de la lluita de classes des d’una visió fonamentalment de moviments socials, organitzacions populars, associacions catalanistes, partits i col·lectius  polítics, sindicals, culturals i de tot tipus. Veritablement es fa útil el glossari de sigles que apareix al final per no perdre el fil en el laberint identificatiu de les diferents entitats.

Aliment espiritual per sortir al carrer contra el TTIP, el 25 d’abril a València pel canvi i per un nou País Valencià i l’11 de setembre a Barcelona per una Catalunya independent.

Poble Lliure i les CUP, en l'ona explicativa de la història d'aquests Països Catalans segons Carles Castellanos.
Poble Lliure i les CUP, en l’ona explicativa de la història d’aquests Països Catalans segons Carles Castellanos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!