Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

10 d'abril de 2017
2 comentaris

Gihad, guerra santa.

Guerres, matances, tortura i violència justificades per la fe religiosa, violència i opressió de gènere basades en la revelació escrita, bombes als temples coptes coincidint amb les festes de Rams. L’edat mitjana retorna.

El respecte a la vida i els dret de les persones sotmesos al mandat diví, la llibertat d’expressió i pensament en estat d’excepció en el món islàmic.

El dret a critica de totes les idees, religioses incloses, anorreat pels privilegis d’allò sacre, símbols, creus o mitges llunes, el nom de l’innombrable i els seus profetes.

Per la nostra seguretat cal acceptar que el mal rau en les pròpies religions com a forma de pensament, la violència s’amaga en totes les religions. La causa no són petis grups que perverteixen el missatge o uns “bojos” aillats i solitaris que sobtadament s’immolen en nom d’Al·là (o qualsevol altre dels tres mil deus adorats al planeta). Els grans enemics de la civilització són els sistemes de pensament religiós que amaren societats senceres.

  1. Les raons que els criminals poden donar són vàries i nombroses. També és cert que moltes matançes i guerres s’han fet en nom de la “justícia social” i de l””alliberament”. O no?
    Hi han homes que maten a la muller perquè, diuen que “és” seva. Si d’aquest fet algú vol culpar a l’heterosexualitat dels crims masclistes, doncs caldrià que s’ho fes mirar…

    Per desmontar la falacia que ens vol transmetre de que la font de les guerres és la fe religiosa, només cal veure els fonaments dels objetors de conciència a les guerres.

    El gran enemic de la Vida és la manca de respecte a l’altre. I laq manca de respecte no és exclussiu d’uns o altres: tothom pot estar afectat -o deslliurat- d’aquesta tara (poc importa la ideología [religió inclossa] que hom tingui).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!