Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

7 d'agost de 2016
0 comentaris

Exposició Borbons al Born.

S’ha produït una gran polèmica  al voltant del projecte d’exposició “Franco Victòria República, impunitat i espai urbà” promocionada pel ajuntament de Barcelona d’Ada Colau, signat per l’arquitecta Julia Schulz-Domburg. Una cosa cosa curiosa del projecte de l’exposició és que el cap de Franco de l’escultura eqüestre exterior és presentada separada del seu cos a la sala interior sobre un trípode entre les cortines.

Projecte de cap de Franco en efigie al born
Projecte de cap de Franco en efigie al born

Aquesta decapitació en efígie però no salva l’exposició al Born.

Quin pot ser el lloc adient per al memorial (o la memòria) de la guerra i dictadura franquista 1936-1975 i les seves manifestacions posteriors de tipus polítiques, didàctiques, artística, científiques, etc.?

El Born hauria de ser un monument a la lluita contra els Borbons per la llibertat. Particularment penso que és important Franco i la Guerra Civil com una fase fonamental en la pervivència d’aquesta dinastia, però amb això no es pot amagar o silenciar el Born com el que representa front als Borbons.

La proposta d’arquitectes per la independència és que el Born passi a titularitat de la Generalitat, com un museu més.

Així doncs, que el Born faci memòria de la cruïlla borbònica 1707, 1714, 1715 i del periple  d’aquesta dinastia per les nostres terres fins avui en dia.

Penso que una de les tantes exposicions estaria relacionada amb la”pedagogia” de la Revolució Francesa sobre els Borbons i l’eina inventada a propòsit, la guillotina, i si voleu, agafo la idea de l’exposició, decapitats sobre un trípode. Però tots ells, reis i dictadors al servei de la pervivència de la corona borbònica.

Substitució del cap de Franco pels caps de la dinastía a la que va servir
Substitució del cap de Franco pels caps de la dinastía a la que va servir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!