Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

20 de gener de 2015
0 comentaris

En defensa d’Afrodita.

He fruit la lectura del llibre “En defensa d’Afrodita contra la cultura de la monogàmia” de Tigre de Paper Edicions, col·lecció Urpes. Manresa 2014.

L’edició, la qualitat del les cobertes m’han fet sentir un cert luxe en el format econòmic de buxaca, en canvi he trobat la lletra massa petita, especialment als peu de pàgina. També he trobat a faltar les referències a les autores, les podem trobar però a la web de l’editorial.

Estic d’acord amb les autores que la parella monogama és una invenció del patriarcat mantinguda pel capitalisme que s’aguanta socialment i cultural. Quant a l’amor lliure però, a més a més dels fonaments socials i polítics llibertaris o les opinions i desitjos personals de les autores, calen els estudis científics (fisiològics, neurològics, evolutius, antropològics, etc.) de l’espècie humana per fonamentar la teoria. De tot això, les’úniques referències científiques en el llibre que recordo són la dopamina, el “ poble Mosuo” en el Tíbet o els tuaregs en Àfrica, societats les quals respecte però que mai buscaré com a model de vida.

El llibre se fonamenta principalment en l’experiència vital i els sentiments i emocions sinceres de les persones i la recerca d’alternatives a la monogàmia en relacions obertes i poliamor. Suposo que gran part d’aquesta insatisfacció i inquietud prové del món gai, lesbiana feminista o queer.

En resum diré que el llibre aporta eines de debat i reflexió sobre les relacions afectivosexuals humanes i que estic obert a una i més orgies o sexe col·lectiu, i que portaré però un tap al cul.

En defensa d'Afrodita contra la cultura de la monogàmia.
En defensa d’Afrodita contra la cultura de la monogàmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!