Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

17 de juliol de 2013
0 comentaris

Declaració Unilateral d’Independència (DUI) i Dret a Decidir al País Valencià

Al País Valencià el procés d´independència de Catalunya esta creant de forma embrionària en la societat civil propostes per a construir una República Valenciana democràtica, independent, lliure, sobirana, laica, social, de dret, progresista, ecologista, igualitaria , no sexista, no discriminatòria etc.

Els camins ara per ara engegats són dos, sota el convenciment tots dos que el ple exercici del dret a decidir dels ciutadans del País Valencià exigeix una ruptura amb la legalitat espanyola vigent en algun moment del procés, quan aquesta entre en conflicte amb el principi democràtic:

Una és la via de la Declaració Unilateral d’Independència per un parlament sobirà que trenque amb la legalitat espanyola, que a Catalunya va iniciar Reagrupament.cat en el seu dia i ara en les expectatives de l’actual govern català només apareix com a últim recurs. Segurament això demanaria unes eleccions plebiscitàries prèvies, que a Catalunya ja s’han produit. Al País Valencià aquesta via es presenta en la Declaració per candidatures Sobiranistes Valencianes Republicanes

L´altra és la via de la consulta o referèndum, que s’esbossa al País Valencià de forma molt inicial, però que a Catalunya es va activar en seu parlamentaria amb la Resolució 5/X, de declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013, que fou aprovada al Parlament de Catalunya amb 85 vots a favor, 41 en contra i 2 abstencions. Aquesta declaració afirma que el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà. Aquesta via obre les portes a la consulta o el referèndum, a unes eleccions plebiscitàries i a la proclamació d’independència segons les circumstàncies. Al País Valencià aquesta via suma moltes signatures i es presenta en Al País València pel dret a decidir.

Us animo a signar en totes dues.

Mapa de les repúbliques dels Països Catalans
Mapa de les repúbliques dels Països Catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!