Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

15 de maig de 2012
1 comentari

Crisi de la idea del proletariat com a potencial protagonista de la història

El capitalisme global en el nou panorama mundial està gestionant bé la crisi i pel que a nosaltres respecta, ens dirigim clarament al reposicionament de les antigues potències mundials occidentals com a potències menors en aquest nou panorama mundial.

Els governs europeus (democràtics o no) van salvant els capitals , especuladors, bancs i financers. Paral·lelament de forma harmònica amb això, “flautas pitos, pitos flautas” escanyen la banda ampla del proletariat (les anomenades classes mitges incloses) en els seus drets polítics, condicions laborals i serveis socials: educació, sanitat i jubilacions.

El proletariat occidental s’apropa a les condicions medievals dels països de la resta del món en un igualitarisme mundial a la baixa i cap al l’esclavatge.

Jo, en tot això i rere la caiguda dels projectes socialistes arreu del món (Xina i Rússia principalment), amb la desil·lusió generalitzada per les utopies socials, no veig la fi del capitalisme: ans al contrari, veig la derrota total i absoluta de la classe treballadora, en un escenari dantesc de desolació i empobriment de les condicions naturals del planeta amb l’amenaça de la destrucció radioactiva de la biosfera entre d’altres.

Si no creiem en déu ni en l’ésser humà, per què hauriem de creue en la subespècie dels currelants? Hi ha un gran buit dominical.

Com diu Woody Allen“No només no hi ha Déu, sinó que intenta trobar un lampista un cap de setmana.”

Veritablement els dilluns em fan poc optimista!

  1. Ja no existeix la classe treballadora, solament assalariats mes o menys remunerats.

    És mes se t’oblida una gran cosa, fa 50 0 100 anys solament hi havia gent autòctona, ara amb l’emigració veiem mes banderes algerianes,sene-galesas o marroquines que vermelles en la celebració del triomf socialista a França per posar un exemple.

    No hi ha concepte de nació, cada vegada menys, solament raça o religió, i aquí ho estem veient.

    Que por.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!