Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

28 de juny de 2015
0 comentaris

Ateisme, apostasia i estat laic.

Al món, les religions amb les seves institucions (governamentals o no), gaudeixen d’un poder sobre la economia i la ideologia dominant extraordinàries. Especialment al món occidental, patim les encara omnipresents institucions cristianes, concretament a l’Europa del sud les de l’Església Catòlica Apostòlica i Romana.

Després de setanta anys de la Segona Guerra Mundial i quaranta de la mort del dictador a Espanya, a les democràcies burgeses europees i espanyola el poder dels partits polítics definits explícitament com a religiosos és significatiu, caldria sumar els dels partits que ho són però no ho diuen tant explícitament. No diré res de l’anòmal concordat entre l’estat espanyol i la “Santa Seu”. En aquest vídeo el president d’Ateus de Catalunya esposa suficients elements de judici.

A Catalunya en tenim Unió Democràtica com a partit clarament confessional, Convergència crec que també però no tant conservador. El PP ha demostrat com és de nacional catòlic i Esquerra té actualment un líder, l’Oriol Junqueras, que aprofita qualsevol oportunitat pública per fer testimoni de la seva militància catòlica.

D’altra banda, són pocs els polítics que fan ostentació de la seva condició d’ateus, agnòstics lliurepensadors o qualsevol altra qualificació per designar els no religiosos. Segurament per l’estigma que aquesta condició en té encara avui en dia en la nostra societat.

Molta gent en aquest període democràtic ha volgut no figurar com a fidel cristià i ha demanat a l’Església ser esborrada dels seus arxius. L’Església es nega a fer-ho al·legant raons transcendents. Suposo que els diners que cobren de l’Estat en funció del nombre de fidels inscrits tenen alguna influència.

Per la laïcitat i tots els beneficis que pot aportar a la nostra societat, adjunto el meu certificat d’apostasia lliurat per Ateus de Catalunya, de forma que faig pública la meva condició no religiosa i animo a tots aquells que tampoc ho són a sortir de l’armari de la religió i s’hi sumen públicament a l’orgull? o si mes no a la normalitat atea.

Aquest certificat ho podeu obtenir fàcilment des del web de l’organització. Quant més siguem públicament, més solidesa li donarem a la configuració d’un estat laic per a tots i totes. Això sí, amb llibertat d’associació de tot tipus i religiosa per descomptat. Però amb més llibertat i recursos públics per a construir entre tots una societat sense prejudicis.

Certificat d'apostasia lliurat per Ateus de Catalunya.
Certificat d’apostasia lliurat per Ateus de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!