Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

12 de maig de 2015
0 comentaris

24 de maig de 2015 (III): JUNTS per un nou país, diguem no al TTIP.

Com a representant de la Coalició JUNTS he esta convidat per ATTAC-PV Castelló y la Campanya NO AL TTIP COMARQUES DE CASTELLÓ (com la resta de representants dels partits polítics i candidats de llistes electorals municipals i autonòmiques) per a explicar la nostra postura davant els tractats de lliure comerç i inversions que se estan negociant per la Comissió Europea (com ara el TTIP, el CETA i el TiSA), ja que poden tenir conseqüències irreversibles en el dia a dia dels castellonencs i en la normativa municipal y autonòmica.

L’acte va tenir lloc el dimarts 12 de maig a las 19h en la seu d’UGT, de Castelló de la Plana.

La Coalició JUNTS formada pels Verdes Ecopacifistas (Centro Moderado), Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), República Valenciana / Partit Valencianista Europeu (RVPV) es presenta a les properes eleccions autonòmiques al País Valencià amb el programa polític d’un estat valencià del benestar fonamentat en la sobirania sobre els recursos propis, amb la institució d’una agència tributaria pròpia en una Europa de pobles lliures i democràtics.

JUNTS per potenciar l’economia real i productiva valenciana.

JUNTS en defensa de la Terra, per un futur sostenible.

JUNTS per administrar, amb poder normatiu i recaptatori, la riquesa pròpia: per l’Agència Tributària Valenciana.

JUNTS per l’equiparació legal del valencià amb el castellà.

JUNTS per foragitar la corrupció. Pel control de la despesa pública i la modificació del sistema judicial.

L’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP en anglès) és un tractat entre la Unió Europea i els Estats Units d’Amèrica que es porta en secret amb el lideratge de les multinacionals i grans capitals mundials. Hi ha varies figures per visualitzar que representen aquest monstre camuflat de tractat comercial, el vampir que no pot resistir la llum del sol, és a dir, la publicitat i la informació. Una altra imatge és el cavall de troia (o de la troica) que sota la semblança d’un tractat comercial vol introduir-se en les economies del nostres països, però també en la política, el medi ambient i fins i tot la nostra salut a fi de sotmetre les democràcies (molt més encara), als interessos dels capitals financers i especulatius.

No intentaré explicar el tractat ni el seu instrument judicial, el tribunal d’arbitratge, l’ISDS. (‘solució de controvèrsies entre inversors i estats’). Hi ha ja suficient informació en la xarxa, texts i vídeos solvents que poden ser consultats. Aniré als aspectes específics que caracteritzen el nostre programa electoral:

La Coalició JUNTS defensa la sanitat, educació i serveis públics, l’empreneduria, auto ocupació individual (agricultors, artesans, autònoms, etc. ), les cooperatives, la petita i mitjana empresa arrelada al territori. Per tant estem  contra el TTIP, que lliura els nostres països a les corporacions multinacionals, capitals globals i que conduirà als nostres pobles a la pèrdua d’ocupació fixa i reducció de la renda de la majoria de la població.

D’altra banda, una candidatura sobiranista valenciana com la nostra mai estaria a favor d’un tracta que faria perdre substancialment influència, poder i sobirania als governs democràtics en qüestions com ara la salut, les normatives ambientals, de seguretat alimentària i de protecció del consumidor, tot això sota la tutela d’un tribunal d’arbitratge de part de les corporacions, el poder del qual estaria per damunt de les constitucions, lleis i parlaments democràtics.

Per concloure:

Per una República del País Valencià en una Europa de pobles lliures democràtics i sobirans, la Coalició JUNTS, amb el clam del: NO al TTIP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!