Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

6 d'octubre de 2013
0 comentaris

Excursió amb el pare.

El Francesc dina amb el pare i la mare. Està content perquè com que és dissabte després eixirà a passejar en la bicicleta del pare i aniran d’excursió al riu. Després de dinar espera pel passeig, però el pare tarda molt revisant la bici, inflant les rodes i netejant. El xiquet s’avorreix i diu que baixa a la casa del veí, i que l’avisen quan marxem. Passa una estona a cal veí, però fa la migdiada i s’avorreix.

Torna a casa, però ja no veu el pare. Se n’ha anat sense mi?. La mare li diu que sí, que s’ha anat. Es desferma un drama humà. El Francesc entra en un desconsol total, plorant a llàgrima viva. Caminant plorant a crits pel passadís fins la cambra.

A la cambra, sense deixar de plorar, mira el vaixell de fusta i se’n recorda de la setmana passada, quan fa uns dies van vindre el padrí i la tia en automòbil i van estar un parell de dies a casa. Recordava que van anar muntats en l’automòbil del padrí (un carro com un camió però més menut, encara que també grandíssim) i van parar en un camp de fang, se’n recorda de com li feia fàstic el fang i es va rentar les sabates gratant amb un pal i com la tia li va demanar que també a ella li gratés el fang de les sabates amb el pal, i quan s’ho feia pensava per què no s’ho feia ella mateixa. A casa a l’hora de dinar eren els quatre grans i el Francesc, recorda la fam que tenia i que va ficar la mà a la safata i el padrí li va pegar una nyespla de campionat. Plorant, no va menjar res i se’n va anar a dormir. Quan va despertar s’havien anat i l’havien deixat un vaixell, regal del padrí.

Va abandonar els records quan la mare va entrar i li va dir que el pare li cridava des del carrer. Deixa de plorar i baixa corrent les escales. Al carrer veu el pare amb l’amic en bici tots dos. Només havia anat a buscar l’amic! Sortiriem d’excursió! Quina alegria!

13. Excursió amb el pare.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!