FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

10 de maig de 2015
0 comentaris

Terrassa (3) – Festa modernista

10 de Maig 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un altre any els terrassencs han retornat a la Belle Époque, omplint per un cap de setmana els seus carrers i vestimentes d’ambientació Modernista.

L’edició d’aquest any ret homenatge a la figura d’en Josep Oller i Roca, nascut a Terrassa el 1839, de mare sabadellenca i fill d’un industrial de la vila, però que va passar gairebé tota la seva vida al país veí, quan els pares emigraren a París per la depressió econòmica del moment.

Transformat en empresari i productor d’arts escèniques, va promoure activitats tant diverses, com les apostes hípiques, els parcs d’atraccions, el circ o el music-hall parisenc.

Així, l’any 1889, va ser soci co-fundador del cèlebre Moulin Rouge, a tocar de Montmartre, el qual es convertir ràpidament en “La Meca” d’artistes, tant bohemis com renom, destacant el famós Toulouse-Lautrec, que va saber, amb els seus esbossos i pintures, immortalitzar de manera magistral les ballarines del local.  Entre les més preuades hi destacava la gran Bella Otero, i més endavant, just al tombant de sécle, serien Maurice Chevalier i Joséphine Baker, els qui tastarien al Moulin la mel de l’èxit.

Va ser així doncs com, durant l’última dècada del XIX, i la primera del XX, l’esplendor del Moulin Rouge va anar de bracet amb el de gairebé totes les manifestacions artístiques del moment, configurant-se així l’època daurada i de màxim desenvolupament del Modernisme.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.