FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

1 d'octubre de 2019
0 comentaris

Referèndum no és divisió, sinó comunió

1 d’octubre, 2019

Enfront dels qui promulguen que un Referèndum divideix, cal dir que precisament és tot el contrari: Un Referèndum és un acte de decisió col·lectiva, a través del qual es contrasten dues opinions, això sí contraposades. Però la consulta refrendaria té el gran valor d’atorgar validesa al resultat a partir de la premissa bàsica que tot-hom que hi participa n’accepta implícitament el resultat sorgit per majoria. Aquesta és l’essència de la comunió en l’acte de votar, és a dir, els votants es congreguen per escollir una solució conjunta pel global de la població. Solució igualment aplicable a qui no ha volgut votar, ja que per altra banda, els no participants, que no voten voluntàriament podent-ho fer, donen així amb la seva abstenció el seu consentiment tàcit al resultat.

El que divideix la societat és precisament la negació i l’impediment al dret a Referèndum, ja que aleshores els legítims posicionaments contraposats queden enfrontats de forma permanent sense l’accés a la solució consensuada, que seria el resultat, lògicament reconegut per les dues bandes. En definitiva, no votar implica divisió. No poder votar és el que pot fracturar la convivència, aquesta paraula tant rebregada pel PSOE.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.