FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

17 d'abril de 2020
2 comentaris

Recordant les pràctiques de Tai-txi

17 d’abril, 2020

Durant bastant de temps, l’aprenentatge del Tai-txi va tenir un lloc important a la meva vida. A partir de moviments senzills primer, per després anar integrant tota la sèrie de la taula taoista, notava com el cos anava agafant una certa harmonia, com també, almenys durant l’estona que durava l’activitat, l’equilibri interior que sempre hom intenta trobar. L’ambient distès al grup, a més, o potser fonamentalment, unit a l’actitud d’entrega i generositat de qui el dirigia, contribuïen notablement a què l’experiència resultés prou beneficiosa i reeixida.

Al cap d’uns cinc anys, per circumstàncies personals, vaig haver de deixar d’anar a les sessions, i ara ja fa bastant de temps que no el practico d’una manera regular. El cos però, tendeix a conservar una certa memorització d’alguns dels moviments, així que amb el petit pòsit d’aquesta memòria corporal de tant en tant em surt encara quasi involuntàriament alguna de les figures de la taula, que aquests dies de confinament a casa em resulten de gran utilitat. Com també ho són, i encara més, les petites guies visuals penjades a YouTube per part del professor Pere, de l’Associació, que regularment envia a alumnes i exalumnes per Whatsapp, de manera totalment desinteressada.

Fotografia: Pràctica a l’aire lliure d’un dels grups de l’Associació “Tai chi, Salut i Consciència”,davant la platja de Badalona (desembre, 2013).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. A mí m’ha servit de molt el Tai chi. El vaig aprendre en els meus viatges al Vietnam i des de 2006 sempre més, tots els matins durant mitja hora petits moviments i d’altres posen a punt el meu cos per començar el dia. Bon dia de confinament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.