FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

30 de març de 2014
0 comentaris

Presentació de “SÚMATE” al Barcelonès Nord

30 de Març 2014

Aquest dijous 27 de Març, va tenir lloc a Badalona, l’acte central de presentació del col·lectiu “SÚMATE”, organitzat per la Territorial del Barcelonès Nord, a la sala d’actes del Centre Cívic de La Salut, on s’hi va aplegar al voltant d’un centenar de persones.

L’acte va començar amb la presentació de Toni Flores, membre de l’Associació de veïns del barri de Llefià, que va donar pas al visionat introductori d’un vídeo de l’associació “SÚMATE”, integrat fonamentalment per persones de parla castellana, amb residència a Catalunya.

Després, les intervencions de quatre persones, totes elles residents a la comarca, i originaris de diferents regions de la península, que ens van explicar en primera persona el seu testimoni, aíxí com les raons per les quals recolzen el procés pel dret a decidir i l’objectiu d’una Catalunya independent: 

Carlos Plaza, nascut a Madrid, posava ènfasi en els maltractaments continuats a les Institucions catalanes soferts durant els últims anys per part de l’Estat, amb l’especial punt d’inflexió que van suposar les retallades al nou Estatut, refrendat pel poble català.

Sonia Mata, malaguenya d’origen, i amb pocs anys de residència a Catalunya, explicava  l’alt grau d’acolliment que havia experimentat, “No hay ninguna discriminación por la lengua” ….i a més ens cantava una “saeta” dedicada als catalans.

José Jurado, jubilat, de Còrdoba, feia el relat de tota la seva trajectòria des de l’època de la seva emigració, anomenant una a una totes les fites aconseguides amb el seu esforç i treball, i el contrast amb la cultura del subsidi que es viu a altres regions.  Vol sobretot assegurar un bon futur per els seus nets.

L’últim testimoni, el jove Aritz Bel, vingut de Cantàbria, ens feia una contundent defensa del dret d’autodeterminació, amb un hàbil i potent discurs amb referències a la lluita de Ghandi, i apel·lant per una democràcia real.  

———

El torn de paraula va passar a la Maite Arquè, ex-alcaldesa de Badalona i senadora pel PSC, la qual dirigeix el Pacte Municipal pel dret a decidir.  El seu argumentari es va centrar principalment en destacar la lluita conjunta protagonitzada per autòctons i immigrants espanyols durant d’els primers anys de democràcia per l’assoliment de millores socials, i còm l’immersió lingüística havia representat una eina ideal per garantir la igualtat d’oportunitats.
“S’estàn carregant de mica en mica tot el que vam anar aconseguint” …”Ens han perdut el respecte” …. “El procés engegat, no ho és només per la economia…”  “I ara, el partit en el qual he treballat tants anys, ja no representa els interessos actuals de la nostra societat” 

———–

La cloenda a l’acte, la posava Eduardo Reyes, president de SÚMATE, exposant un a un els arguments del Col·lectiu per tal de contribuïr a contruïr una Catalunya millor, i assegurant que aquesta millora s’aconseguirà s’ens dubte amb la Independència. Va animar als assistents a fer de corretja de transmisió d’aquest ideari: “Juntos, podemos”
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.