FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

13 de març de 2016
0 comentaris

París (4) – L’Hôtel du Nord –

13 de Març 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot seguint el curs del canal de Saint Martin i de baixada cap a la plaça de la República, després de traspassar la magnífica sèrie de ponts de ferro reblat que el creuen diverses vegades, una tradicional i senzilla façana et fa girar la vista a l’esquerra, com si talment els nostres ulls fossin l’agulla obedient d’una brúixola. És tracta de l’Hotel du Nord.

Girem, precisament doncs, la vista cap a Nord, i trobem en aquest cas un petit hotel que guarda un cobdiciat privilegi: El d’haver estat protagonista indirecte en el món del cinema.

El Canal de Saint Martin, és una imfra-estructura parisenca, construïda a principis del S.XIX, que de seguida es va convertir en pol d’atracció d’activitat comercial, però on  també el cinema francès hi ha fet incursions significatives que recreen el seu ambient glamurós,  des de “Hôtel du Nord” (1938), de Marcel Carné, passant per “Le Clan des Siciliens” (1969), d’Henri Verneuil, o més recentment “Le fabuleux destin d’Amélie Poulain” (2001), de Jean-Pierre Jeunet.

Per saber-ne tots els detalls i secrets d’aquest indret fabulós, es pot consultar directament la web http://www.hoteldunord.org/

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.