FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

23 de gener de 2011
0 comentaris

Màquis

23 de Gener 2011

La guerra civil espanyola no va acabar el 1939 sino tretze anys després, amb la desfeta definitiva dels últims reductes de resistència guerrillera antifranquista.

Aquesta és una de les conclusions que es pot extreure de la interessant exposició fotogràfica “MAQUIS 1940-1952” que es pot veure aquests dies a la biblioteca Can Fabra de Barcelona.

Es tracta d’un recorregut pels indrets on van tenir lloc alguns dels episodis més significatius de la lluita, acompanyat d’un documental explicatiu que ens va submergint en tota una sèrie d’esdeveniments silenciats durant dècades.

La lluita guerrillera es desenvolupà sobretot en terres del Maestrat i en d’altres territoris de la península, però sempre en el medi rural, cosa que alterà la vida de la pagesía dels pobles i massos, que volgudament o per la força, es veurien sovint involucrats a prendre partit en un sentit o altre, esdevenint en molts casos víctimes del conflicte, persseguits i represaliats cruelment per un o l’altre bàndol.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.