FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

30 de maig de 2015
0 comentaris

Festes de Maig a Badalona (20) – Cloenda

30 de Maig 2015

IMG_20150530_165733-c

Amb la típica “Festa a baix a mar” (sardinada popular i havaneres a la platja), finalitzen avui unes festes que, tot i haver tingut els moments àlgids de sempre, des de la Festa del Badiu del primer cap de setmana i la Cremada del Dimoni, a la Diada Castellera o la “Fiesta de las Migas”, ha passat en molts moments en segon pla, a causa del calendari d’esdeveniments sociopolítics dels últims 30 dies.

A la ressaca pels incomptables casos recents de corrupció (al més alt nivell), s’hi va unir de seguida l’inici d’una campanya electoral, que ja portava empenta per la precampanya permanent en la qual estem immersos de fa temps, i que generava tanta incertesa en els resultats com expectatives més que probables de canvi en l’àmbit local, com així s’ha constatat.

La lliga de futbol i el campionat europeu, amb la victòria final per una part i classificació per l’altra d’aquest Barça espectacular, han polaritzat també gran part de l’atenció ciutadana (com no podia ser d’altra manera), amb una continuïtat també més que assegurada amb el partit de Copa del Rei (i xiulada general al conjunt monarca/himne) , que tindrà lloc avui mateix.

La setmana que deixem, i tornant estrictament a la política, ha estat farcida de declaracions, contradeclaracions i un bon grapat de tertúlies, atiades pels bons resultats electorals d’uns i els dolents o pèssims d’altres.

Una setmana en la qual hem vist alegria continguda, però també menyspreu i arrogància, sortides de tó, o apel·lacions a un sentit democràtic de dubtosa coherència (que esgrimia cadascú, en funció dels interessos) i que ens han tingut a l’expectativa d’uns pactes desitjats per uns i denigrats pels contraris (naturals o d’altres dits contra-natura), per saber finalment si les cares visibles dels nostres Ajuntaments seran noves o les de sempre.

Acabem doncs les Festes del mes de les al·lèrgies, amb la vista posada ja al Setembre, amb uns mesos pel davant en què l’atenció mediàtica pivotarà al voltant de les paraules INDEPENDÈNCIA , NOU ESTAT, EIX SOCIAL, MAJORIA, VOTS, ESCONS … i MERIDIANA.  Però sentirem també amb freqüència els mots COALICIÓ, JUNTS, SEPARATS, MILLOR, PITJOR, TERCERA VIA, EUROPA, FRAU … i CONSTITUCIÓ.

Quatre mesos on assistirem al joc del gat i la rata, amb tota mena d’equilibris o iniciatives, calculades indefinicions, protestes, postulats, amenaces i embolics diversos, que faran també eclipsar sense remei qualsevol foc d’artifici d’alguna o altra Festa Major propera.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.