FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

13 de juny de 2011
0 comentaris

Democràcia real?

13 de Juny 2011

Sobre el moviment d’indignació actual, tot i tenir arguments sobrats per la protesta i alguns de prou sòlids, penso que en general no articula objectius pràctics que puguin concretar-se en millores efectives de la democràcia, com podria ser la demanda immediata d’una nova llei electoral amb llistes obertes, i amb la facultat de fiscalitzar un cop l’any per part dels votants l’acompliment dels programes electorals del partits que ens governen.

La decisió d’ahir en assemblea de donar continuïtat a les manifestacions de forma més gradual o periòdica em sembla força encertada per tal de mantenir viu l’esperit de les reivindicacions, que com deia, aquest nou sistema organitzatiu probablement ajudarà a concretar.

I ara em crida l’atenció un fet contradictori: Quan una assemblea democràtica decideix continuar les protestes per altres vies, és realment un demòcrata qui no accepta la voluntat majoritària i continúa igualment fent la seva? No s’estava exigint precisament una DEMOCRÀCIA REAL? 
 

http://www.vilaweb.cat/noticia/3897675/20110613/acampades-mantenen-dividides.html


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.