FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

5 d'abril de 2014
4 comentaris

Crònica de la Gigafoto

5 d’Abril 2014

Després dels últims dies de preparatius, trobades i reunions, i d’un nerviosisme contingut, el dia arrencava amb pluja i ambient fresc, però amb l’emoció a flor de pell de saber que tocaria viure unes hores de gran intensitat.

12,00 h: Aparco el cotxe al passeig marítim, a l’altre costat de l’estació de Badalona.  Temporal de mar i fred. I els companys de l’ANC, tots a punt per la recollida de material.

15,30 h: Amb tot l’equip a punt, revisat deu mil vegades per no descuidar rès, i després d’un dinar tranquil i relaxat, surto de casa, paraïgua en mà, caminant amb pas tranquil però decidit en direcció al barri de Canyadó.

16,00 h: La guàrdia urbana comença ja a tallar carrers.  Em trobo amb els responsables de tram:  Muntarèm el 425. Cal localitzar al plànol el punt exacte on arrenca. Sembla que hi ha alguna diferència de criteri … i primers instants de nerviosisme … doncs la gent comença ja a arribar. Finalment, plantem l’indicador al punt exacte.

16,30 h:  Repartiment de normativa i consells , preguntes, consultes….els participants van agafant posicions i el tram de Vía comença a configurar-se. L’entusiasme de la gent es bén viu i sembla que el cel vulgui començar a escampar.

16,45 h: Primeres fotografies de prova.  Demano a la capçalera de tram que vagin unint les seves mans … però ep! només és una prova!  És magnífic! tot-hom hi col·labora automàticament i puc prendre les primeres imatges.  Proves de llum, d’enquadrament (les fotografies han de ser totes el més uniformes possible), i el més complicat: les superposicions entre imatges… Començo a fer-me una idea exacte de la magnitud del que m’espera.

17,00 h…17,05…17,10… l’ajudant i jo preparats a l’inici de tram , i compte enrere!.
 
17,14 h: Totes les mans unides, alegría, nervis continguts .. i per fí, sol radiant.  L’aire transparent netejat per la pluja també colaborarà finalment al resultat.
Els primers clics, ja oficials, … Atenció amb l’enquadrament! atenció amb les superposicions! cal fixar-se sobretot en la penúltima persona de la imatge, i assegurar-me de que surt també a la següent ….De seguida interioritzo una petita regla pnemotècnica:  Una, dues, tres, quatre, cinc passes .. enquadrar, enfocar, disparar, i comprovar, mentre l’ajudant camina uns metres davant meu per anar situant bé la gent. 

17,40 h: Hem cobert més o menys la meitat del tram de cadena. Començo a gaudir de la trascendència del moment, mentre van desfilant per davant la meva càmera expressions d’alegría, cares i somriures d’ilusió, ambient festiu, també algun amic o conegut, mostres d’espontaneïtat i encoratjament … Penso en l’envergadura del projecte …, 800 persones en aquest mateix moment estàn vivint la mateixa experiència!

18,00 h: FINAL DE TRAM. Dues últimes fotografies de la capaçalera del 426, que serviràn per enllaçar la Gigafoto…. Felicitacions, abraçades, … Decididament, sembla que efectivament haurem fet història !

Dades del tram: 

– Tram 425
– Situació:  Entre la riera de Canyadó i la fàbrica de fustes Alberch, el penúltim tram de
  Badalona en direcció nord, abans d’enllaçar amb Montgat.
– Distància :                        500 m
– Quantitat de fotografies :   218
– Nombre de participants comptabilitzats :  1085
– Temps empleat :               40 min

Estadístiques de l’apunt:

– Apunt nº.100, de la categoria “Finestra oberta a Catalunya” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Excel.lent crònica. Jo també vaig ser una més dels 800 fotògrafs voluntaris i va passar exactament tot igual com tu ens ho expliques. No oblidarem mai aquest dia, oi ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.