FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

7 d'octubre de 2007
0 comentaris

Catalunya

7 d’Octubre 2007

Avui aquesta Finestra Fotogràfica s’obre d’una manera diferent : No per veure-hi una determinada població o paisatge, si no per enfocar-la directament a la portada d’un llibre que m’agradaria recomanar-vos : "ELS STOPS A LA HISTÒRIA DE CATALUNYA", dels autors Josep Espar Ticó, Joan Amorós Pla, i Francesc Roca Rosell, editat l’any 2003 per l’ACCAT (Associació Conèixer Catalunya), i sobre el qual faig a continuació una petita ressenya.

Es tracta d’un llibre breu però alhora intens, el qual fa en una 1a. part un resum històric del nostre país, des de l’antiguitat fins el segle XX, i en diferents vessants : d’Integració , de Configuració de la identitat, de Submissió i de Ressorgiment, on explica i analitza les diferents èpoques d’avançada i de retrocés nacional.

En una 2a. part, i amb una aclaridora definició inicial del concepte de Globalització, desgrana a continuació les claus i pautes de comportament necessàries per l’actual i futur desenvolupament i per l’adequada progressió de Catalunya com a poble i el seu encaix dins l’Europa del segle XXI.

El llibre, a part d’aclarir molts conceptes relatius als nostres orígens, analitza d’una manera precisa les nostres particularitats i les perspectives de progrés cultural, econòmic, polític i social. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.