FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

24 de setembre de 2007
0 comentaris

Barcelona

2 d’Octubre 2007 (ampliació del post del 24 de Setembre )

Com a celebració del dia de la Mercè, aquí va una  fotografia que combina dos dels edificis més característics de la ciutat.

… Esperem que l’encert habitual en la creació d’edificis moderns es combini també amb la preservació de la integritat dels més històrics …

Costa de creure que no hi hagi millors alternatives al traçat previst pel T.G.V. !

A continuació, un article del diari EL PUNT del 2 d’Octubre 2007 :

> El patronat de la Sagrada Família presenta el primer recurs contra el traçat del TAVD’aquí a uns quinze dies, la plataforma AVE pel Litoral també podria recórrer davant dels tribunals

PAULA MERCADÉ. Barcelona
L’advocat del patronat de la Sagrada Família té previst presentar avui un recurs contenciós administratiu contra el projecte de la línia d’alta velocitat que preveu fer passar el túnel pel carrer Mallorca, al costat del temple. El president del patronat, Joan Rigol, ja havia advertit que prendrien mesures legals si el Ministeri de Foment mantenia el traçat del TAV pel centre de la ciutat sense canviar el tram que passa a tocar de la Sagrada Família. El recurs que el patronat té previst presentar avui és el primer però no l’últim. D’aquí a 15 dies, la plataforma AVE pel Litoral recorrerà davant dels tribunals contra el traçat, segons va decidir ahir en assemblea, perquè «va contra l’interès general dels ciutadans». Foment, però, preveu començar les obres a principi de l’any que ve.

Qui avisa no és traïdor. A principis d’any, el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, va advertir que recorrerien davant dels tribunals si el ministeri de Foment aprovava el projecte del tren d’alta velocitat (TAV) pel centre de la ciutat que preveu que el túnel passi pel carrer Mallorca, al costat del temple de Gaudí. En una entrevista concedida a aquest diari l’abril passat, Rigol explicava que les mesures de seguretat addicionals incloses en el projecte de Foment són «les més correctes possibles», però afegia que el temple «exigeix risc zero» i cap tècnic pot assegurar-lo.

Foment aprovava definitivament el projecte del TAV pel centre de Barcelona el 7 de juny passat i, des d’aleshores, l’advocat del patronat ha estat treballant en el recurs contenciós administratiu contra el túnel del TAV pel costat de la Sagrada Família. El lletrat té previst presentar avui aquest recurs que probablement es basarà en tres informes tècnics que el patronat diu tenir i que desaconsellen el TAV pel carrer Mallorca. Segons un d’aquests estudis, els sondejos al subsòl fets per l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), responsable de les obres del TAV, no permeten conèixer bé el comportament que tindrà el terreny a perforar.

La plataforma AVE pel Litoral va decidir ahir presentar d’aquí a 15 dies aproximadament un recurs contenciós administratiu. L’advocat que treballa per a aquesta entitat veïnal explicava ahir que «és un projecte que està en contra dels interessos generals dels ciutadans» i per això recorreran davant dels tribunals. A més, «aquest projecte no solament és erroni, sinó que també té més problemes que altres opcions».


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.