FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

24 d'abril de 2018
0 comentaris

Barcelona (28) – Diumenge de Rams

24 d’abril, 2018

                   

Fa just un mes, al cor del barri gòtic, un concert de violí i clavicèmbal al bell mig de les estances del museu Marès. Les dues instrumentistes del conjunt “La Ferlandina” estratègicament situades davant del quadre: “Entrada de Jesucrist a Jerusalem”, de Luca Giordano, que fa de decorat. És diumenge de Rams dins la pintura principal d’aquesta sala, i també ho és al calendari. Així ho ha volgut fer coincidir l’organització.

Música barroca per aquest matí especial amb repertori escollit a la italiana: Falconieri, Vivaldi, Scarlatti i Boccherini, per tal d’establir un diàleg entre el virtuosisme de les notes i l’art pictòric que l’envolta.

A la sortida deambulem pels estrets carrerons que condueixen a l’antic temple romà d’August. Immenses columnes s’amaguen dins d’un petit portal, fosc i apenes perceptible.

Ja a la plaça de la Catedral, s’hi respira flaire de palmes i palmons. I delit de poder encetar un ambient primaveral que encara es resisteix a fer acte de presència. Una llarga cua es congrega, gairebé com sempre, a la porta de l’entrada, mentre passa a tocar del temple la comitiva de capgrossos i gegants, que surten del carrer de La Palla.

Minuts d’espera abans de tornar a l’aparcament en què desfilen pel davant dels nostres ulls petits nans amb el rostre alegre, màscares de cartró pedra amb posat de picardia, i en elevar la vista podem contemplar l’altivesa d’unes majestats de mirada greu i reservada, però que no s’obliden dels qui no poden veure avui el seguici.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.