FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

27 de desembre de 2018
0 comentaris

Badalona (64) – Revisitant El Gorg

27 de desembre, 2018

El Gorg: Nom actual d’un terreny antigament atapeït de petits horts de tota mena, delimitats en un espai en fondalada. Mongetes, enciams i tomaqueres envoltant algun corral i una vaqueria. Petits camins que el creuaven en direcció cap a la gran bassa propera, també cap a l’escola, a recer d’alguna font durant l’estiu, trepitjat per botes d’aigua durant l’hivern. Espai on s’arrengleraven petites cases velles de façana emblanquinada i portes i finestres pintades de colors vius, zona on s’encabia igualment una fàbrica de gasosa, i fins i tot un petit taller d’embarcacions.

El Gorg és un ara un espai transformat i en transformació permanent, encara bastant diàfan, però en què van proliferant ja grues de construcció d’unes edificacions que avancen a bon ritme i on des dels seus balcons privilegiats s’observarà el nou canal interior, quan aquest arribi fins al port. Un espai que aplegarà segurament nous bars, noves botigues i turisme, que farà les delícies de visitants, i de retruc catapultar els preus de venda i de lloguer dels habitatges propers.

La veritat és que la zona és ara molt més atractiva, però els records no deixen de vegades de burxar. Segurament tendim a idealitzar vivències anteriors o situacions concretes, però ben mirat, no es pot dir que el lloc tingués aleshores massa cosa d’especial, tret que formava part de l’escenari de la meva infància.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.