FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

6 de desembre de 2015
0 comentaris

Badalona (49) – Les barques d’abans

6 de Desembre 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És un tema recurrent a Badalona, però parlar de les barques de la platja desperta sempre un interès que condueix a debats més o menys apassionats.

La notícia d’ara és que el nou Ajuntament té el projecte de destinar recursos a la rehabilitació de les quatre o cinc que encara hi queden, algunes en un estat de visible abandonament, i convertir aquell espai de platja en zona museïtzada.

Però curiosament, la iniciativa ha topat amb la Confraria de Pescadors, la qual reivindica el tros de platja com de la seva propietat, gràcies a una Reial Ordre de la reina regenta Maria Cristina, de principis del s.XX., que sembla que l’ hauria cedit per l’ajut que va tenir la seva embarcació durant un episodi de mala mar davant la nostra costa. “- Qualsevol cosa que s’hi faci aquí, ha de comptar amb el nostre consentiment, ja que aquesta platja és nostra -“, deien els dirigents de l’entitat fa uns dies.

Cal esperar doncs que aquest litigi es pugui solucionar favorablement aviat, per tal que es dignifiqui aquest espai emblemàtic de la ciutat, i es puguin tornar a sentir les agradables sensacions provocades per la senzilla contemplació de les barques i el seu entorn.

Podrem així continuar evocant temps memorables, de quan la pesca era un dels motors econòmics de Badalona.  Recordar els nostres dies d’infantesa, on jugàvem a fet i amagar al seu recer.  Admirarem nous olis i aquarel·les, i albirarem com sempre al fons les xemeneies de la Fecsa, aclaparats alhora pel perfum de mar i el xisclar de gavines.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.