FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

29 de juliol de 2022
0 comentaris

Badalona (100) – La hipnosi d’un llac

29 de juliol de 2022

Seguir amb els ulls el vaivé d’un pèndol, observar com la llarga cadena fa desplaçar a dreta i esquerra, sigui un rellotge o un penjoll… Però hi ha també altres formes de deixar-se hipnotitzar: una d’elles, potser la més senzilla i natural és deixar-se portar la remor de les ones, a la platja. També hom podria quedar-se absent mentre escolta el repetit cantar d’un grill, a banda d’una altra manera molt menys afortunada, com embadalir-se amb els anuncis de la tele.

Així i tot, n’hi hauria una que podria resultar fins i tot recomanable: passejar pels vorals d’un tranquil estany i resseguir amb la mirada el moviment pausat de les fulles caigudes que s’hi desplacen. Deixar que el subconscient explori les fondàries de la massa líquida i, de retruc —i si és possible—, de l’interior d’un mateix.

I això últim li passa a més d’un dels protagonistes de “La Noia del Parc” (Ed. Neopàtria, 2022). Una novel·la inspirada en els encants del parc de Ca l’Arnús, un dels pulmons verds de Badalona, sobre una part del qual, ara, malauradament, hi pesa l’espasa de Dàmocles del negoci immobiliari.

«… Ella va mirar-lo de reüll i, sense pronunciar ni una paraula, abaixà de nou la vista, com escrutant el fons de l’estany, passant de llarg de les fulles seques que hi suraven i que es movien a poc a poc per la superfície. En Bernat havia pogut descobrir, per uns instants, una cara pàl·lida que semblava ocultar algun secret, i que va fer-lo també emmudir. Just abans que ella marxés, va estar temptat de col·locar la mà damunt la seva espatlla, però no va gosar, i se’n tornà cap a casa pensant en la seva breu mirada, la qual fou la responsable que a la nit necessités hores per agafar bé el son.»

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.