FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

21 de juny de 2019
0 comentaris

Arenys de Mar – Can Cabirol

21 de juny, 2019

La Torre medieval de Can Cabirol, situada al bell mig del poble d’Arenys de Mar, va ser edificada durant el segle XVI com a uns dels habituals sistemes defensius contra la pirateria, dels quals encara se’n conserven algunes mostres a la vila.

La famÍlia Cabirol havia estat un dels llinatges més antics i il·lustres d’Arenys de Mar. ATENCIÓ! No val a confondre però el cognom Cabirol amb el de Cabiró d’un servidor, que segons els entesos en heràldica, prové igualment d’una nissaga de prohoms de l’edat mitjana, però en aquest cas d’origen bretó, al nord de França.

I segons ens diu el diccionari de la Llengua Catalana …

CABIROL:

  • “Artiodàctil remugant de la família dels cèrvids, petit, de banyes dretes forcades de la punta, que habita Europa i l’oest asiàtic”.

CABIRÓ:

  • “Biga petita o mitjana que forma el pendent de la teulada i suporta els llistons”.

Però rastrejant escuts nobiliaris a la xarxa es pot veure que a l’escut dels Cabiró hi apareixen quatre petits cérvols, vés per on!

… Així que la confusió està servida!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.