FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

24 de febrer de 2008
2 comentaris

Apunts de política (1) – antidemagògia el·lectoralista –

24 de Febrer 2008

Els partits auto-anomenants constitucionalistes són precisament els que demostren sovint o bé un desconeixement del text, o en fan una lectura intencionadament incorrecta.
 
Fa pocs dies la candidata del PP de Catalunya, Sra. Dolors Nadal, afirmava que “Els immigrants a Catalunya tenien el deure de conèixer només el castellà i no pas el català, tal com indica la Constitució”, doncs bé, repassem què en diu realment la “Carta Magna” : 
Artículo 3.

1. El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla.

2. Las demás lenguas españolas serán también oficiales en las respectivas Comunidades Autónomas de acuerdo con sus Estatutos.

3. La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección.

(… Sobre el que diu l’article 3.3, sobren comentaris). 

… És clar que a l’article 3.1 es refereix als espanyols i no pas als immigrants, que només en seran plenament si demanen i aconsegueixen la “nacionalitat espanyola”. 
 
… A més, l’article 3.2 remet a la normativa Estatutària per fixar les pautes d’ús de la llengua. Veiem doncs què en diu l’Estatut…:
 
ARTICLE 6. LA LLENGUA PRÒPIA I LES LLENGÜES OFICIALS

1.       La llengua pròpia de Catalunya és el català. Com a tal, el català és la llengua d’ús normal i preferent de les administracions públiques i dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, i és també la llengua normalment emprada com a vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament.

2.       El català és la llengua oficial de Catalunya. També ho és el castellà, que és la llengua oficial de l’Estat espanyol. Totes les persones tenen el dret d’utilitzar les dues llengües oficials i els ciutadans de Catalunya tenen el dret i el deure de conèixer-les., … 

… L’article 6.2 de l’Estatut, es refereix als “ciutadans de Catalunya” en general i no només als espanyols, cosa que demostra que és l’Estatut i no la Constitució qui determina per tot-hom.(autòcton o immigrant) el dret i el deure de conèixer les dues llengües oficials, el català com a pròpia, … i també el castellà.
  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.