Budapest (6)

4 de maig, 2020

Una de les millors experiències de l’estada a Budapest de l’any passat, va tenir lloc al Teatre Danubi (Duna Palota, en hongarès). Un edifici d’estil barroc, però construït a les darreries del s. XIX. Situat a la zona plana de la ciutat (Pest), al passeig Zrínyi, un dels més cèntrics de la ciutat, i a mig camí entre la catedral de Szent István i la riba del riu. Un local històric que per ell mateix ja es valia una visita, i del qual la Viquipèdia en parla en profusió de detalls (tots interessants) – i amb alguna curiositat afegida per a cinèfils – en aquest enllaç: Duna Palota.

La representació, una hora i mitja llarga de música i danses folklòriques a càrrec del grup de ball “Rajkó Folk Ensemble”. Un espectacle orientat bàsicament com a atracció turística, però d’una qualitat i perfecció indiscutibles, del qual més que parlar-ne, millor serà que ho pugueu apreciar amb aquesta peça de la seva actuació, connectant-vos aquí!

Per últim, esmentar que el compositor i pianista hongarès Béla Bartók (1881-1945) va ser un dels grans investigadors i estudiosos de la música d’arrel tradicional del seu país, cosa que va fer-se palès en la major part de la seva producció. Per cert, sembla que alguna de les seves obres va ser estrenada precisament en aquest mateix teatre.

Afegeix un comentari