Budapest (6)

4 de maig, 2020

Una de les millors experiències de l’estada a Budapest de l’any passat, va tenir lloc al Teatre Danubi (Duna Palota, en hongarès). Un edifici d’estil barroc, però construït a les darreries del s. XIX. Situat a la zona plana de la ciutat (Pest), al passeig Zrínyi, un dels més cèntrics de la ciutat, i a mig camí entre la catedral de Szent István i la riba del riu. Un local històric que per ell mateix ja es valia una visita, i del qual la Viquipèdia en parla en profusió de detalls (tots interessants) – i amb alguna curiositat afegida per a cinèfils – en aquest enllaç: Duna Palota.

La representació, una hora i mitja llarga de música i danses folklòriques a càrrec del grup de ball “Rajkó Folk Ensemble”. Un espectacle orientat bàsicament com a atracció turística, però d’una qualitat i perfecció indiscutibles, del qual més que parlar-ne, millor serà que ho pugueu apreciar amb aquesta peça de la seva actuació, connectant-vos aquí!

Per últim, esmentar que el compositor i pianista hongarès Béla Bartók (1881-1945) va ser un dels grans investigadors i estudiosos de la música d’arrel tradicional del seu país, cosa que va fer-se palès en la major part de la seva producció. Per cert, sembla que alguna de les seves obres va ser estrenada precisament en aquest mateix teatre.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.