FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

15 de gener de 2020
0 comentaris

Badalona (69) – Can Fitó

15 de gener, 2020

Can Fitó és una gasolinera. De les d’antics costums, com ja molt poques se’n poden trobar a les ciutats, i menys encara circulant per carreteres i autopistes. D’aquelles que quan hi arribes, hi trobes un senyor que et fa senyals amb la mà indicant-te on pots situar-te. Que en obrir tu la porta o la finestra del cotxe et saluda amablement amb un bon dia, alhora que es prepara per obrir el tap de la benzina. Una persona amb la qual pots entaular conversa, o no (això ja depèn de les ganes i l’humor de cadascú), sobre el fred o el bon temps que fa mentre t’omple el dipòsit i esperes observant de reüll el comptador. També t’ajudarà quan et calgui revisar els pneumàtics o fins i tot netejar els vidres entelats i els parabrises … En definitiva, cosetes i detalls que ja no se solen portar als establiments del segle XXI.

Aquí no cal esperar tanda per demanar permís de repostatge mentre d’altres han de pagar la “baguette”, ni comprar revistes que segurament no necessitem. Ni haver de deixar documents de penyora si volem omplir el dipòsit. Tampoc haurem de buscar els prims i maleïts guants de plàstic ni haver de barallar-se amb ells quan els dits no hi vulguin entrar de cap manera. Aquí ens estalviem perdre la paciència quan el sortidor funciona a intermitències i no raja, o igualment amb certs sistemes de pagament d’autoservei. I finalment ens estalviarem d’escoltar salutacions gravades en marxar. Ah! I tampoc no ens gastarem ni un cèntim de més per haver rebut tots aquells serveis que les gasolineres modernes ja no donen.

PD. L’Estació de servei Fitó, situada prop de la plaça Pep Ventura de Badalona, funciona desde l’any 1908.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.