Budapest (3)

1 de novembre, 2019

Pot dir-se que el barri jueu de Budapest és dels més interessants de la ciutat. Presidit per la seva immensa sinagoga, que dóna pas a carrers antics i tranquils, més aviat solitaris, on es respira una certa atmosfera de misticisme i recolliment, i on trobem escampats altres centres de culte no tan turístics, però de més fàcil accés que la sinagoga principal. Façanes envellides d’habitatges que recorden l’època comunista, portals evocadors d’amagatalls, alguna botiga d’objectes hebreus, petites i un pèl dissimulades, algun taller d’artesania o restaurant també mig amagat. Tota la zona desprèn una estranya discreció, com si tingués la voluntat de passar desapercebuda. Però hi destaquen igualment alguns solars aprofitats per bars o cocteleries a l’aire lliure, d’altres habilitats com a parc infantil, o el de la imatge per exemple d’aquest aparcament, que recorda una gran gesta esportiva de l’època en què les pilotes de futbol anaven encara recosides: Any 1953, estadi de Wembley, Anglaterra 3 – Hongria 6.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.