FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

19 de gener de 2019
2 comentaris

L’Escala

19 de gener, 2019

Aquesta imatge enceta una nova sèrie d’apunts del bloc, que s’agruparan dins la categoria de “Per què vaig fer aquesta fotografia?”. Així, doncs, cal començar sense més preàmbuls a buscar alguna resposta a aquesta incipient pregunta.

El passeig del Mar, al poble de l’Escala (de fet, he hagut de recórrer al Google Maps per recordar-ne el nom del carrer), era un lloc que freqüentava sovint fa algunes dècades. Un passeig marítim entre la zona turística de Riells i les primeres roques tímidament escarpades d’abans d’arribar a la cèntrica platja del port. Un llarg passeig engalanat amb una també llarga filera de tamarius que oferien, com suposo que igualment ara, un bonic contrast verd-blavós quan hom dirigia la mirada a la costa, per entremig del seu borrissol de petites branques.

L’encís del conjunt d’aquell paisatge empordanès era motiu prou inspirador (quan l’absència de tramuntana ho permetia) per animar-se a mesurades provatures fotogràfiques, en uns anys en què el digital encara no existia. Només era qüestió de deixar-se anar perquè per l’objectiu de la meva Olympus analògica anessin entrant aquells contrastos que oferia l’aire nítid i fresc acabat d’arribat de la Mediterrània.

Per què vaig fer doncs aquesta foto? Senzillament, durant el còctel d’imatges possibles que oferien aquelles passejades, una gavina solitària s’havia posat sobre el tapís multicolor de roques i d’aigua transparent, com incitant al clic de la càmera, la qual evidentment no va tenir més remei que cedir a aquella desafiant provocació.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.