Xerta

18 d’agost, 2018

El topònim de Xerta ve lligat indefectiblement avui en dia a la persona de Carme Forcadell, injustament empresonada encara. I com era previsible, ens trobem en arribar-hi una vila atapeïda de llaços grocs i amb un gran cartell proper a la plaça major amb el desig escrit de “LLIBERTAT CARME”, que evidentment compartim al 100%.

Xerta és un niu d’història, amb abundoses cases senyorials repartides pels senzills carrers del poble. Tanmateix, el canal i l’embarcador del riu Ebre configuren una estampa digna d’admirar, i lògicament de fotografiar, tot passejant per la ribera, entre el canal provinent del gran assud de l’època musulmana i el mateix riu.

Un riu protagonista d’episodis de grans crescudes a la zona, degudament marcades al limnígraf de la façana de l’església de l’Assumpció: La crescuda més gran, de 10 m l’any 1787 (quatre metres a peu de porta de l’església).

Durant el nostre descans en un banc de la plaça, avis que passegen pels racons d’ombra, un petit café amb algunes taules de tertúlia a la vorera, i un grupet de gent que s’acosta al venedor ambulant de fruita murciana, per intentar neutralitzar la xafogor i els 30º de temperatura que es resisteixen a remetre.

Després de deambular-hi una estona més per acabar d’assaborir el seu ambient tranquil d’agost, deixem Xerta sobretot amb l’esperança que el gran cartell groc de la plaça, ben aviat ja no sigui necessari.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Limn%C3%ADgraf_de_Xerta

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.