FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

28 de gener de 2018
0 comentaris

“De la xarxa al paper”

28 de gener 2018

De vegades, els somnis poden convertir-se en realitat.  I el que fa un parell d’anys va ser només una idea, una petita intuïció o un desig, s’ha pogut materialitzar finalment.

L’experiència de gestionar, divulgar i mantenir un bloc, va representar per a mi ja des de l’inici un fet especial, pel que comportava d’obertura a l’exterior d’unes imatges i relats a través d’una finestra que va adquirir el nom de “fotogràfica”.   Un espai enriquit al llarg del temps per la vinculació “cada cop menys virtual” amb l’entorn de VilaWeb i dels companys blocaires.

Arribats als 10 anys d’activitat calia doncs, a manera de petit autohomenatge, fer quelcom que pogués resultar especial i agradós per compartir.  I després d’un treball de recopilació, de selecció, adaptació literària dels apunts, maquetació i disseny, i de tandes de correcció i de perfeccionament diverses, aquell desig inicial ha vist la llum en forma de llibre.

Un llibre que no vol ser un simple catàleg recopilatori de fotografies i d’apunts, ni un dietari, sinó que per mitjà dels seus capítols introductòris per a cadascún dels anys, de falques en forma d’escrits complementàris i de reflexions diverses, pretén mostrar en el seu conjunt l’evolució al llarg de la dècada 2007-2017 del propi bloc però també d’uns sentiments, d’una motivació personal.

El divendres 26, va tenir lloc la seva presentació a l’Espai VilaWeb, en un petit acte en què la Roser Giner, prologuista d’excepció i veterana blocaire de la casa, i jo mateix, vam desgranar els trets característics, que justament ara us explicava, d’aquesta “Finestra Fotogràfica, 10 anys de bloc”, que per damunt de tot, us puc assegurar, és un treball fet amb el cor, i que us convido a descobrir.

Gràcies a tothom, i fins sempre,

Francesc.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.