L’esperit de Gandhi

7 d’octubre, 2017

Fa ja uns dies que aquesta Finestra està a l’expectativa de poder-se obrir del tot.  S’haurà acabat per fi la tensa espera d’aquestes últimes jornades tan transcendentals, i podrem “passar pantalla” de les porres i amenaces que ens arriben de l’Estat, aviat veí.

Hauran acabat també les nits d’insomni, l’angoixa de les hores, les campanyes de la por, les mentides als diaris, les proclames al foment interessat de la incertesa.  Potser segurament continuïn els intents d’invenció de realitats paral·leles, els insults i desqualificacions, però els escoltarem llavors des d’una altra perspectiva.

Gandhi haurà triomfat un altre cop.  Els seus postulats de resistència pacífica s’hauran clarament imposat a les adversitats de tota mena. I això ens duplicarà l’orgull de poble i donarà l’empenta necessària per encetar la nova etapa, en què els nous valors republicans faran que oblidem ràpidament l’estatus anterior.

Afegeix un comentari