Proposta: Votar com els americans

16 d’Abril, 2017

 

Davant les dificultats que es preveuen pel que fa a la utilització del cens estatal per la celebració del Referèndum, potser caldria sospesar l’opció de fer-ho igual que ho fan a les campanyes electorals dels Estats Units: Amb el sistema de preinscripció, el qual podria ser integrat perfectament com una de les futures lleis de transitorietat.

Amb aquest mètode, les persones que volen votar s’hi han d’inscriure prèviament a un cens, el qual es confecciona de manera voluntària i per tant difícilment impugnable, per no dir, impossible.

Aquesta opció, des del meu punt de vista no coarta el dret a la participació, sinó tot el contrari. Vota qui realment en té interès, i en definitiva són els vots que compten. D’abstenció pot haver-n’hi igualment, només que aquesta se sap així de forma prèvia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Política ; petits apunts. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*