FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

24 de març de 2016
0 comentaris

100 anys de la mort d’Enric Granados

24 de Març 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Una combinació de notes de piano de suau i delicat martelleig, en seqüència d’alts i baixos, subtils pauses i arrencades, constantment al ritme d’un, dos, tres, en compàs de 3 per 4 …. Són els “Valsos Poètics” d’Enric Granados.

Evocant la natura, endevinant sentiments, alegrant l’esperit … i com tota la seva música, provocant a qui l’escolta aquella sensació de plenitud i harmonia.

Tal dia com avui, fa justament 100 anys, moria ofegat Enric Granados.  Ell i la seva dona no van sobreviure a un atac al vaixell en què viatjaven, torpedinat per un submarí alemany el 24 de Març de 1916, en plena 1a. Guerra mundial.

Tornaven dels Estats Units, on s’havia estrenat amb gran èxit la seva òpera Goyescas, al moment culminant de la seva carrera musical, i fins i tot interpretada a la Casa Blanca, en presència del president Wilson, motiu pel qual van endarrerir el viatge.

Granados, que tenia només 49 anys, era ja considerat aleshores com un dels grans músics de l’època, i juntament amb Isaac Albéniz, el seu amic, ha passat a ser un referent de la música romàntica del nostre país.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.