FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

8 de desembre de 2015
0 comentaris

Sevilla – “Las setas de la Encarnación”

8 de Desembre 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El nom de Sevilla ens porta immediatament a pensar en els llocs més populars i emblemàtics de la ciutat:  La Giralda, la Torre del Oro, el pont de Triana ….

És indiscutible que visitar la capital andalusa ofereix tota mena d’atractius arquitectònics (a part de l’ambient i la llum especials, la gastronomia i el folklore), però també presenta altres curiositats no tan conegudes.

És el cas del Parasol Metropol, o dit també “Las Setas de la Encarnación”.  L’impacte visual que representa trobar-se amb aquesta construcció, tot just després de deambular una bona estona pels carrerons tortuosos de la zona, i arribar a l’espai diàfan de la plaça és una sensació difícil d’explicar, sobretot si hom té una desconeixença inicial absoluta que l’any 2005, de la mà de l’arquitecte berlinès Jürgen Mayer es va començar la seva construcció, que culminaria, no sense alguns entrebancs tècnics i econòmics, el 2011, any de la seva inauguració.

Aquesta estructura de peces de fusta encaixades, fruit d’un concurs que l’Ajuntament de Sevilla va promoure per tal de rehabillitar la plaça de la Encarnación, culmina els seus 26 m d’alçària amb un formidable mirador amb vistes de 360º cap a tot el tramat urbà, i contrasta de manera esplendorosa amb la bellesa de l’estil més autòcton del decorat sevillà.

De nit, una discreta il·luminació de tots blavosos, potencia encara més la geometria de l’estructura, per damunt dels grocs i ocres dominants del seu voltant, omnipresents en gairebé tots els racons de la ciutat.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.