FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

30 de març de 2013
2 comentaris

Badalona (34) – Processó del silenci

29 de Març 2013

<< Record i Memòria,
de la Passió,
que va patir,
Déu “nostru” Senyor:
Jesucrist !! >> 

Aquesta és la lletania que es va repetint un cop i un altre, precedint els passos de la processó del Dijous Sant.  La proclama és cantada per un infant diferent que acompanya cadascún dels passos. Alguns amb veu tímida i suau, gairebé imperceptible, i d’altres a tota potència, saben transmetre però tots ells una solemnitat esgarrifadora.

I els costeruts carrers de Dalt la Vila, que envolten l’Església de Santa Maria, totalment a les fosques, engalanats amb llençols negres als balcons i petites llànties a peu de porta s’omplen de gent que en total silenci va rebent el pas de la comitiva.

La Processó del Silenci de Badalona, que data d’inicis del segle XVII, és de les més antigues dels Països Catalans, remuntant-se doncs uns 380 anys enrere, és declarada “Bé Patrimonial d’Interés Nacional”.
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. No havia sentit parlar d’aquesta processó. Enguany ja hi arribe tard, a veure si en una altra ocasió…

    Sense ser massa religiós -no ho sóc gens-, he de reconèixer que m’agrada l’ambient de les processons. I la música, sobretot el ‘Mater Mea’.

    Vicent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.