FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

22 de març de 2009
1 comentari

Apunts de política (4) – Pensar (les lleis) amb els peus –

22 de Març 2009

Pensar amb els peus … Aquesta és una dita popular que em va venir al cap quan vaig escoltar fa pocs dies a les noticies el nou projecte de llei d’estrangeria del govern espanyol.

L’antiga llei penalitzava, crec que amb bon criteri, les persones o entitats que “amb ànim de lucre” contractessin immigrants sense papers, cosa que pretenia lluitar contra l’explotació d’aquest col·lectiu.

Però al redactat del nou projecte …
…s’hi ha omès la frase “amb ànim de lucre”, cosa que inclouiria tambè a particulars i entitats benèfiques en la llista d’infractors. 

Em pregunto donç, ara resulta que es penalitzaran valors com la solidaritat, la caritat, l’ajut als desvalguts?  Es pot auto-nomenar socialista un govern o partit que promou aquestes pautes d’actuació? S’ha pensat bé en les consecuències socials i morals que s’en podrien derivar? Estem davant d’una evolució de la ètica cap a una mena d’anti-ètica?

Però, és possible que sí, que s’hagi realment pensat amb el cap, atentent a la pauta ja marcada per altres governs europeus com per exemple l’italià, es a dir: S’estaria creant una cuirassa contra l’arribada de persones “expulsades” d’Itàlia per l’enduriment de les lleis del país veí, que criminalitzent l’immigració?

Us recomano donar un cop d’ull a l’article del següent enllaç, 
titulat “Maldita hospitalidad” de SOLEDAD GALLEGO-DÍAZ · El País 08-03-2009
http://www.ikuspegi.org/es/prensa/detalle_noticia.php?id=39000 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Aquesta gent s’autoanomena d’esquerra i socialista però no en tenen res, l’únic que fan es enganyar la gent. Molt bona la foto, en blanc i negre, grisa com la llei que volen posar en vigor i amb una persona desdibuixada, com els que estàn en situació irregular, per les autoritats espanyoles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.