Prats de Molló

10 d’Agost 2008

La vessant sud del Canigó ens ofereix la petita vall del riu Tec on es troba aquest nucli de població que ja durant el s.XVII, poc desprès del Tractat dels Pirineus, va ser intensament fortificat com a defensa per part de França de les seves noves possessions catalanes.

El poble de Prats de Molló (alt. 1185 m) , escenari l’any 1926 de la frustrada incursió a Catalunya per part d’en Francesc Macià, és el primer que es troba al creuar la frontera francesa pel Coll pirinenc d’Ares (1.610 m), el qual van haver de travessar també bona part dels refugiats republicans durant la guerra civil.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.