Feliu Ventura

música i lletra

3 de maig de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Dia 2 (arribada a Sud-amèrica)

No te rindas que la vida es eso,

continuar el viaje,

perseguir tus sueños,

destrabar el tiempo,

correr los escombros y destapar el cielo.

(Mario Benedetti)

 

Arribem a Sudamèrica per la part oriental del Con Sud americà: Uruguai, un país d’uns 3 milions d’habitants, un 60% dels quals viuen a la capital, Montevideo. El país de Galeano, Benedetti, Viglietti…

Arribem al Aeropuerto Internacional de Carrasco General Cesáreo L. Berisso d’aproximadament 45.000m2 de Superfície total. Projecte desenvolupat per l’arquitecte uruguaià  Rafael Viñoly i que porta el nom d’un pioner de l’aviació uruguaiana que  el 22 de juny de 1913 va fer el primer vol -en 1 hora i 45 minuts- entre Los Cerrillos i la Playa Malvín situada al barri on actuarem el dia 4 de la mà del Festival Barnasants.

La dictadura cívico-militar uruguaiana es va estendre entre el 27 de juny de 1973 i el 28 de febrer de 1985.  Aquest període va estar marcat per la prohibició dels partits polítics, la il·legalització dels sindicats i mitjans de premsa, i la persecució, empresonament i assassinat d’opositors al règim.

Un règim en que els Escuadrones de la muerte van sembrar el terror contra els opositors i entre ells i de manera ferotge contra els integrants del Movimiento de Liberación Nacional-Tupamaros (MLN-T). Un d’aquells Tupamaros fou José Mujica, actual president de la República Oriental del Uruguay pels 1.197.638 de vots (52,39%) amb el Frente Amplio un partit format per la coalició del  Movimiento de Participación Popular, Asamblea Uruguay, el Partido Socialista, el Partido Comunista, la Alianza Progresista, la Vertiente Artiguista, el Nuevo Espacio, el Partido por la Victoria del Pueblo, el Partido Obrero Revolucionario entre d’altres grups més menuts d’esquerra.

I avui poca cosa més que això… 


Mostra Feliu Ventura a Sud-amèrica en un mapa més gran
 


Comparteix aquest article 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!